Meggyes pite

Hozzávalók (kb. 20×30 cm tepsihez):

• 40 dkg finomliszt

• 20 dkg vaj

• 15 dkg porcukor

• 1 csomag sütőpor

• 2 db tojás

• 1 csipet só

• 1 dl tejföl

Töltelékhez:

• 60–70 dkg magozott meggy

• 10 dkg cukor (ízlés szerint több is lehet)

• 1 tk fahéj

• 1 csomag vaníliás pudingpor vagy 2 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

1. A lisztet, porcukrot, sütőport, sót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd két részre osztjuk a tésztát.

2. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük.

3. A meggyet összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal, pudingporral/keményítővel, majd rásimítjuk a tésztára.

4. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket.

5. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.

6. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és kockákra vágjuk.

Címkék: , ,