Hozzávalók (kb. 20×30 cm tepsihez):
• 40 dkg finomliszt
• 20 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 1 csomag sütőpor
• 2 db tojás
• 1 csipet só
• 1 dl tejföl

Töltelékhez:
• 60–70 dkg magozott meggy
• 10 dkg cukor (ízlés szerint több is lehet)
• 1 tk fahéj
• 1 csomag vaníliás pudingpor vagy 2 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
1. A lisztet, porcukrot, sütőport, sót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd két részre osztjuk a tésztát.
2. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük.
3. A meggyet összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal, pudingporral/keményítővel, majd rásimítjuk a tésztára.
4. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket.
5. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.
6. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és kockákra vágjuk.
Címkék: Édes sütemények, Meggyes, Piték